Søk dekkstørrelse

/
R

Nye sommerdekk i 2018?

Sjekk hvilke dekk du bør velge!

Er tiden inne for å kjøpe nye sommerdekk? Mot slutten av hver vinter gjennomføres det dekktester over hele verden – alle med formål om å gi forbrukerne upartisk informasjon om markedets beste dekk.
Den årlige dekktesten setter produsentenes lovnadsord om kvalitet, slitestyrke og holdbarhet på prøve. Her får du en oversikt over markedets beste sommerdekk i 2018.
 
Når det kommer til valg av sommerdekk til bilen, er det mange ulike faktorer som spiller inn. Er det by-, landeveis- eller langdistansekjøring som best beskriver din bilbruk? Kjører du mest på tørt eller på vått føre? Hva er medianhastigheten?
 
Det er ikke nødvendigvis slik at en totalt sett testvinner har de beste egenskapene i alle kategoriene. Du bør derfor med fordel se etter hvilke dekk som scorer høyt på de kvalitetene som er avgjørende for din bilkjøring.
 

Dette er årets beste sommerdekk 2018

 

Hankook Ventus Prime 3

DM Testvinner i verdensledende dekktest
 
Super Dekk Service er stolte av å presentere Hankook som en ledende dekkprodusent. Hankook Ventus Prime 3 er årets testvinner på tørt føre hos britiske Tyre Reviews. Med over 3 milliarder tester fordelt på over 2500 dekk, er nettstedet verdens ledende uavhengige kilde til dekkinformasjon. De beskriver Ventus Prime 3 et dekk med allsidige kjøreegenskaper og god komfort.
 
Av totalt 51 dekk, scorer Ventus Prime 3 desidert best både på bremsestrekning på og håndtering av tørre kjøreforhold. Med andre ord stopper dekket tidligere enn testens øvrige dekk, i tillegg til at dekkene oppleves stabile og trygge å kjøre, både på strake og svingete veier.
 
Dekket er i toppsjiktet også i andre kategorier. Ventus Prime 3 imponerer også i våt veibane, der kun 90 centimeter i bremselengde skiller dekket fra testvinneren for vått føre. Når det kommer til håndtering av vått føre, står det kun 1,4 km/t tilbake for testvinneren. Også i støytesten imponerer dekket med 72,3 dB mot testvinnerens marginale forskjell på 71,7 dB.
 
Hankook Ventus Prime 3 oppnår høyeste stjernerangering hos tyske TCS. Dekktesteren gir toppkarakter på tørre veier og beskriver dekket som balansert, slitesterkt, god i alle sikkerhetsrelaterte fagområder og med et lavt drivstofforbruk. Dekket ble også belønnet med 4. plass hos ADAC, Europas største forbund for bilister.
 

Hankook Ventus S1 EVO 2

NAF hyller bremselengden
 
Den sør-koreanske dekkprodusenten imponerer også med Ventus S1 EVO 2. Det er et sportsdekk utviklet for ekstrem kjøring. NAF-magasinet Motor presenterer dette dekket som trygt og rolig, med bremsegrep på tørt føre blant testens aller beste. Med imponerende 31,8 meter i bremselengde i tørr veibane, er det ingen andre bildekk i testen som slår Ventus S1 EVO2. Dekket gjorde seg også fortjent til 2. plass av alle testede sommerdekk hos tyske GTÜ.
 

Continental Premium Contact 6

Testvinner på tørt føre hos NAF
 
Best kjørefølelse på tørr vei! Premium Contact 6 er best i test på tørt føre hos Motor. Sommerdekket, utviklet for sports- og høyhastighetsbiler, får 10/10 poeng både for bremsing og kjøregrep på tørr asfalt. Det er meget stabilt, responsen er presis og grepet fantastisk.
 
Kjøregrep og følelse på våt veibane er ganske bra, og dekket opptrer godt i de tøffeste situasjonene. Dekket kan også skilte med 2. plass hos både Auto Motor Sport og Aftonbladet. Førstnevnte trekker frem at dekket har gode egenskaper både på våt og tørr vei, i tillegg til å score høyt på miljø.
 
 

Continental Conti Premium Contact 5

DM 2. plass i ADAC dekktest
 
Dette dekket er sterkt anbefalt av TCS, og scorer høyest av alle dekkene i testen til ADAC på drivstofforbruk! Dekket fikk 4 av totalt 4 stjerner – og kommer på en klar 2. plass i denne testen. Ikke nok med det – den scorer også høyere enn testvinneren på våt kjørebane. Kun 4 prosentpoeng skiller testvinner fra dette dekket, så her er det små marginer.
 
Continental Conti Premium Contact 5 er et veldig balansert dekk som er god på sikkerhet. Dekket scorer også godt på slitasje, i tillegg til det nevnte drivstofforbruket, som er i toppklasse!
 
Dekket har tatt en annen andreplass i dekktestene 2018. Tyre Reviews beskriver det som å ha god balanse og styring, samt kort bremselengde både på vått og tørt føre.
 

Michelin Pilot Sport 4

Testvinner i Auto Motor Sport og Aftonbladet
 
Dekket til Michelin, deres Pilot Sport 4 er ikke snauere enn å stikke av som vinner av to tester, både hos Auto Motor Sport og Aftonbladet. Hos førstnevnte scorer dekket bedre på både våt og tørr vei enn alle konkurrentene.
 
Hos Motor skriver de at dekket tar førsteplassen i årets test med klar margin, og trekker frem det ypperlige bremsegrepet både på våt og tørr veibane. De er særlig imponert over kjørefølelsen Michelin byr på her, og hvordan det oppfører seg logisk og beholder kontrollen selv under de tøffeste situasjoner. Et dekk å stole på med andre ord!
 
Om de skal trekke frem et minus ved dekkets egenskaper er det rullemotstanden. Den er fortsatt akseptabel, men noe svakere enn de aller beste. Dekket scoret i 2017 suverent best på vannplaningstesten, noe den også gjør i år.
 
Vi håper at denne oversikten har gjort deg som skal handle sommerdekk noe klokere på dekkvalget. Ta kontakt med dine nærmeste Super Dekk Service forhandler for hjelp til å finne dekket som best dekker dine behov.