Søk dekkstørrelse

/
R

 

5 gode grunner til å benytte seg av dekkhotell

Når sommerdekkene har jobbet hardt i flere måneder, har de behov for en velfortjent pause. Ved å benytte seg av dekkhotell blir dekkene dine forsvarlig og riktig lagret gjennom vinteren.


Ved hvert sesongskifte dukker det evige problemet for samtlige bileiere opp – hva skal jeg gjøre med dekkene som skal pakkes bort til neste år? Vi mener du absolutt burde investere i et opphold for dem på et dekkhotell. Her er 5 gode grunner til det.

1. Plassbesparende

Bildekk er gjerne store, tunge og upraktiske å oppbevare for folk flest. Dersom du har plass, er det likevel ikke sikkert at forholdene er optimale. Dekk skal helst lagres i et tørt rom hvor temperaturen ikke overskrider 15 varmegrader. Dekkene skal heller ikke utsettes for lys, verken sollys og lamper med høy UV-faktor.
 
I tillegg skal det være rom nok til at dekkene ikke ligger under press, vridning eller spenning. Det skal enten ligge flatt eller henge. Legges de flatt, skal de ikke stables oppå hverandre. Det er også viktig at de ikke kommer i kontakt med fett, oljer eller løsemidler – som mange kan ha i garasjen. Når alt dette er tatt i betraktning, er det få som har store nok boder eller garasjer til riktig dekkoppbevaring. På et dekkhotell ligger derimot forholdende perfekt til rette for god lagring av dine dekk.


2. Tidsbesparende

Hos Super Dekk Service vil hele jobben med hjulskift og korrekt lagring bli gjort for deg. Vi sjekker dekkene, og sesongens dekk vil bli montert på riktig måte slik at du trygt kan begi deg ut på veien igjen.  
 
Noen av våre forhandlere tilbyr også timebestilling, i god tid før neste omlegging vil du bli kalt inn til dekkskift, eller så kontakter du bare selv din forhandler og avtaler et tidspunkt som passer. Dermed kan du få et helt stressfritt forhold til din bil, og være sikker på at du får på plass dekkene før hver sesong starter skikkelig. 


3. Kontroll av dekkene

Det er alltid viktig å kontrollere brukte dekk både før de settes på bilen, og før de pakkes bort og settes på dekkhotell. Hos Super Dekk Service blir dekkene forskriftsmessig kontrollert. I dette inngår sjekk av lufttrykk, holdbarhetstid og mønsterdybde. Lufttrykket i dekkene vil også bli målt, og regulert ved behov.
 
Dersom dekkene har pådratt seg eventuelle skader, vil du få beskjed om dette. Kan skadene risikere uforsvarlig kjøring på norske veier – her spesielt om vinteren, vil våre forhandlere kunne komme med et godt tilbud om nye dekk, som passer perfekt til din bil.


4. Rengjøring

Det er viktig med riktig rengjøring av bildekk. Med rene dekk får du bedre grep på veien og mer stødig kjørebalanse. Ikke alle har riktig utstyr som kreves for å vaske dekkene sine skikkelig. De som har utstyret, har kanskje ikke erfaringen eller ferdigheten som kreves for å vaske dekk godt og grundig, uten å skade dem. Andre igjen har rett og slett ikke tid til å ta seg av dekkrengjøring.
 
På dekkhotell vil de fleste av våre forhandlere kunne tilby dekkvask, da blir dekkene dine tatt hånd om av folk som virkelig vet hva de driver med. Super Dekk Service sine forhandlere har svært lang erfaring med både dekkskifte og lagring – og vet absolutt hvilke metoder som passer til hvilke typer dekk.


5. Forlenget levetid  

Å oppbevare dekk feil kan føre til at holdbarheten blir kompromittert. Dekk må nemlig ikke være i bruk for å oppleve slitasje eller skader – det holder at de ikke lagres riktig. Hos Super Dekk Service har vi også flinke fagfolk som kan vurdere hvor slitte dekkene dine er, og dermed gi deg tips og gjøre det de kan for å forlenge levetiden. 
 
Lenger holdbarhet på dekkene betyr også at du ikke må kjøpe nye så ofte. Dette sparer deg for penger, og vil i det lange løp lønne seg. Ta kontakt med din lokale Super Dekk Service forhandler i dag for å høre om det er plass til dine dekk på et hotell i nærheten av deg.