Søk dekkstørrelse

/
R

 

Piggfrie vinterdekk om sommeren - En skjult fare på veien

I en landsdekkende undersøkelse fra 2023 gjort av Infact, kommer det fram at hele 22% av bilførere kjørte med piggfrie vinterdekk gjennom sommeren. Dette utgjør en betydelig andel av trafikken, og det er viktig å forstå hvorfor denne praksisen kan utgjøre en reell risiko.


Å bruke piggfrie vinterdekk om sommeren er ikke bare en uvanlig praksis, det er også farlig. Piggfrie vinterdekk er designet for lave temperaturer og snødekte veier. Når de brukes på varme sommerdager, reduseres deres effektivitet og sikkerhetsnivå betraktelig. De har en annen gummiblanding og mønsterdesign enn sommerdekk. De er konstruert for å takle kulde, og når temperaturen stiger, blir gummien for hard. Dette fører til redusert grep og lengre bremselengde på tørt og varmt underlag. 

 

Redusert grep og økt risiko

De potensielle konsekvensene av å bruke piggfrie vinterdekk om sommeren er flerfoldige. Lengre stopplengde, dårligere håndtering i svinger og økt risiko for vannplaning på våte veier. Dette øker ikke bare personlig risiko for deg og eventuelle medpassasjerer, men utgjør også en fare for andre trafikanter. 

 

Sommerdekk er derimot laget med en gummiblanding som tåler varme og mykner for å gi optimalt grep på varmere veier. Mønsterdesignet er også tilpasset for bedre drenering av vann, noe som reduserer risikoen for vannplaning.

 

Vi vil senke statistikken

Vi i Super Dekk Service ønsker å opplyse viktigheten av riktige dekkvalg til riktig tid på året. Statistikken som viser et høyt antall bilførere som bruker piggfrie vinterdekk om sommeren, er noe vi ønsker å senke. Trenger du hjelp til å finne de riktige sommerdekkene for deg og din bil kan du besøke din nærmeste lokale Super Dekk Service forhandler for å få profesjonell veiledning og finne de riktige sommerdekkene tilpasset ditt kjøretøy og kjøreforhold. Med over 160 forhandlere på landsbasis er din nærmeste Super Dekk Service forhandler aldri langt unna. 

 

Gode dekk til gode priser

I vårt sikkerhetsmagasin vil du finne utvalgte sommerdekk til kampanjepriser. Du vil også finne dette på Superdekk.no, samt resten av vårt brede utvalg av sommerdekk. La oss sammen sikre tryggere veier ved å velge riktig dekk til riktig tid på året. 

 

En skjult fare på veien

Bruken av piggfrie vinterdekk om sommeren utgjør en betydelig risiko for trafikksikkerheten. Dette utgjør en skjult fare på veiene da piggfrie vinterdekk ikke er egnet for sommerkjøring. Forskjellene i design mellom piggfrie vinterdekk og sommerdekk, spesielt gummiblandingen og mønsteret, gjør piggfrie vinterdekk uegnet og potensielt farlige når de brukes utenfor deres tiltenkte sesong. Derfor er det viktig å velge riktige dekk til rett tid på året for å opprettholde optimal sikkerhet og ytelse under ulike kjøreforhold.