Søk dekkstørrelse

/
R

 

Derfor bør du lagre dekkene på dekkhotell

Visste du at hvordan du oppbevarer dekkene avgjør hvor lenge de varer? Det er nemlig ikke bare å slenge de inn i boden i påvente av neste sesong. Et dekkhotell vil sikre at dekkene får den ferien de fortjener.
Det er mange som ikke er klar over at lagring av dekkene mellom sesonger kan være en avgjørende faktor for dekkenes holdbarhet. Dette er bare én av en rekke grunner til at oppbevaring av dekk på dekkhotell kan være gunstig for folk flest.

Slik skal dekkene oppbevares

For å oppbevare dekkene riktig må du finne en god oppbevaringsplass. Her skal lysforhold og temperatur være optimal for at dekkene dine ikke skal lide. Dette stedet bør heller ikke være utsatt for fukt. Temperaturen bør ikke overstige 15 varmegrader, og det skal være skjermet for lys – både sollys og lampelys med høy UV-faktor.
 
Det skal være god nok plass til at dekkene ikke ligger under press, spenning eller vridning. De skal oppbevares enten liggende eller hengende. Hva annet som er oppbevart på samme sted må også tas inn i vurderingen – dekket skal ikke komme i kontakt med løsemidler, oljer og fett.
 
Dekkene må også rengjøres grundig før de stues vekk for sesongen. Det anbefales også å fjerne småstein og andre fremmedlegemer fra dekkmønsteret.
 
Kort oppsummert – du gjør deg selv en bjørnetjeneste ved å slenge dekkene inn i en overfylt bod, bak garasjen eller under terrassen.
 
Les også: Når må jeg bytte til sommerdekk?
 

Derfor bør du benytte dekkhotell

Det kan være utfordrende å finne en egnet plass for oppbevaring av dekkene dine. I tillegg er det mange som synes det er surt at dekkene skal ta opp så mye plass i garasjen eller boden. Her kommer dekkhotell til unnsetning. Ikke bare er du sikret korrekt lagring av dekkene, du får også en rekke andre fordeler.
 
Profesjonell lagring av dekk kan lønne seg i det lange løp med tanke på økonomien, i tillegg til at det sparer deg for unødvendig stress. Hos Super Dekk Service forhandlere med dekkhotell gjør de hele jobben for deg, og sender deg innkalling i god tid før neste omlegging. Da får du rene og ferdig balanserte hjul med riktig lufttrykk – og slipper til og med jobben med omlegging selv. Dagens hjul er ofte store og veier en del, og erfaringen er nok for mange at dette lønner det seg å overlate til fagfolk!


 

Økt sikkerhet og et enklere dekkskift

Fordelene med å oppbevare dekkene på dekkhotell er mange. Med en profesjonell aktør med i bildet sikrer du at dekkskiftet går riktig for seg og at dekkene du har tenkt til å kjøre på kommende sesongen er trygge.
 
Dekkene blir forskriftsmessig kontrollert. Det vil si at lufttrykk, holdbarhetstid og mønsterdybde blir sjekket og TPMS-sensorenes funksjon og batterikapasitet kontrollert. Inkludert i dekkhotelloppholdet er også grundig rengjøring og sjekk av eventuelle skader. Det er også mange forhandlere som lar deg snike i køen når det er tid for dekkskift slik at du slipper å stresse når alle skal skifte dekk samtidig.