Søk dekkstørrelse

/
R

 

Sommerdekk – kjør sikkert inn i en ny sesong med nye dekk

Kjøp nye sommerdekk for trafikksikkerhetens skyld! Vi har blant annet et stort utvalg av populære dekk fra Hankook, Toyo og Nexen som passer de fleste biler.

Kjør sikkert i 2021 med nye sommerdekk

Ved skifte til sommerdekk er din sikkerhet vår høyeste prioritet. Derfor har vi et stort utvalg av populære sommerdekk til de fleste biler fra svært mange forskjellige dekkfabrikanter. Vi har blant annet et stort utvalg av de populære dekkene fra:
- Hankook
- Toyo
- Nexen

Det er mange grunner til å investere i nye sommerdekk. Du får et sikkert veigrep på tørre veier, og faren for vannplaning på våte veier reduseres betraktelig. Våre dyktige fagfolk hjelper med skiftning til sommerdekk i forhold til din type bil og om du kjører mest i byen eller på landevei og motorvei - forhold som påvirker både drivstofforbruket og miljøet.

Visste du forresten at bildekk er den største kilden til mikroplast i Norge? Det betyr at du som kjører elbil kan være en forurenser - uten at du er klar over det. Velg derfor sommerdekk med lav rullemotstand og lengre holdbarhet til elbilen, fremfor billige sommerdekk som slites hurtigere og dermed blir en kilde til forurensing.

Vinterdekk fungerer dårlig om sommeren

Unngå å kjøre med vinterdekk om sommeren. At piggdekk er forbudt, det vet du sikkert. Piggene produserer store mengder helseskadelig svevestøv til stor irritasjon for astmatikere og allergikere. Friske voksne og barn blir ekstra sårbare for å utvikle hjerte- og luftveislidelser. 
Vinterdekk på sommerføre kan dessuten koste deg dyrt. Tester viser at bremselengden på våt asfalt er mye kortere med sommerdekk. Og fordi vinterdekk er konstruert for kalde temperaturer, øker risikoen for livsfarlig vannplaning.

Like viktig er det selvsagt å ikke kjøre med sommerdekk på vinteren. Bilen skal alltid ha tilstrekkelig veigrep, og om vinteren er det vinterdekk som gjelder. En generell regel er at når temperaturen synker under 7 °C etter sommeren, er det på tide å skifte til vinterdekk. Men husk på at Norge har et svært skiftende værmønster.

 
Ingen dekk er gode på både sommer- og vinterføre.
Det kan være fristende å slippe dekkskifte. Men velger du såkalte helårsdekk kompromisser du med sikkerheten. Sommerdekk og vinterdekk har nemlig svært forskjellig gummiblanding og mønster - av opplagte grunner. Med helårsdekk reduseres evnen til å takle årstidenes utfordringer. Helårsdekk kan derfor trygt kalles et annenrangs produkt, noe vi og andre eksperter på dekk og sikkerhet fraråder på det sterkeste.

Når skal du bytte til sommerdekk?

Mange spør seg; når bytte til sommerdekk? Eller om det finnes en sommerdekk dato? Selv om solen skinner og det er blitt varmere i lufta, er det ikke sikkert du bør bytte til sommerdekk med en gang. Du bør alltid ta forholdene i betraktning. Skal du for eksempel på hytta på fjellet, er det lurt å sjekke forholdene der før du skifter dekk.
 
Kjører du med piggdekk er fristen for å ta dem av i utgangspunktet første mandag etter 2. påskedag, eller 1. mai i Nordland, Troms og Finnmark. Men kravet om tilstrekkelig veigrep vil alltid veie tyngre enn fristen.

Stort utvalg av sommerdekk hos Super Dekk Service

Vi i Super Dekk Service har et stort sommerdekk tilbud fra svært mange forskjellige dekkfabrikanter. Vi kan derfor levere dekk som passer akkurat din bil.
 
Dekkegenskapene påvirker hvordan bilen kjennes ut på veien. Ved skifte til sommerdekk skal du tenke på hvor og hvordan du kjører. Bykjøring, landeveiskjøring og kjøring på motorvei stiller ulike krav til både bil og bilist. Tenk også på hvor mye penger du vil legge i de nye dekkene ved skiftning til sommerdekk. Vi har både testvinnere og billigere dekk. Forskjellene kan ligge i holdbarhet og materialvalg. Våredyktige fagfolk hjelper deg å velge riktige dekk i forhold til både dine preferanser og sommerdekk pris.
 
Vi tilbyr også dekkhotell for å gjøre ditt dekkhold enklere og tryggere. Da oppbevarer vi dine dekk og sjekker tilstanden. Det er mye penger å spare på å overlate det viktige dekk-vedlikeholdet til erfarne proffer som kan faget sitt. Dessuten slipper du å bytte til sommerdekk selv, det gjør vi for deg.
 
Kontakt eller besøk din nærmeste Super Dekk Service-forhandler for nye, trafikksikre sommerdekk.