Søk dekkstørrelse

/
R

 

Velg riktig dekk til Elbilen

Nesten 80% av alle nye biler solgt i Norge er elbiler. Med økende etterspørsel, har også behovet for spesialiserte elbil-dekk økt. Uansett type bil, er riktige dekk viktige for ytelse og sikkerhet og for elbiler er behovet enda større. Bilene veier mer, og det stilles store krav til rekkevidde og stopplengde.

Høyt dreiemoment og lav rullemotstand - en utfordring for elbil-dekk

Elbiler har ofte et høyt dreiemoment og dekkene må derfor tåle kraftigere akselerasjoner og større slitasje. Høyere dreiemoment hos elbiler gjelder spesielt ved lave hastigheter, og selv om dette kan anses som en fordel kjøremessig, anses det som en ulempe for dekkene.
Derfor må elbil-dekkene ha en sterkere og mer slitesterk gummiblanding for å håndtere dette.
 
Alle med elbil vet at rekkevidde er viktig, og hvilke dekk du kjører på har stor påvirkning på nettopp dette. For å oppnå optimal rekkevidde gjelder det å ha dekk med lav rullemotstand. 
Rullemotstanden er den kraften som kreves for å holde et hjul i bevegelse, og jo lavere denne kraften er, jo mer energieffektivt er kjøretøyet. Selv med mange ladestasjoner rundt omkring er Norge et land med lange distanser, så det er viktig at rullemotstanden er så lav som mulig for å øke rekkevidden og redusere energiforbruket. 
 

Støynivå

En annen faktor å tenke på når man velger dekk til elbil er støynivået. Elbiler gir ikke fra seg lyd fra motoren som tradisjonelle biler gjør, og eventuell støy fra dekkene vil derfor være mer påtrengende. Elbil-dekk må derfor være utformet for å gi så lite støy som mulig, noe som gjør kjøringen mer behagelig for sjåfør og passasjerer. 
 
Når du velger elbil-dekk, bør du også ta hensyn til forholdene du forventer å kjøre i, og hvilke egenskaper du ser etter for ditt bruk. Selv om støy, rullemotstand og dreiemoment er faktorer som spiller inn, er kanskje veigrep det viktigste. Det er også verdt å nevne at i de fleste tilfeller må du trolig ofre visse egenskaper for en annen. For eksempel vil dekk med en hardere gummiblanding gi lavere rullemotstand, men et negativt utslag på bremseevne. Det er viktig å finne et kompromiss som passer deg som sjåfør. Kjører du bare i lave hastigheter i bymiljøer, eller kjører du også i høye hastigheter på veier som kan være glatte? Dette er av stor betydning for hvilken dekk løsning man skal velge.
 

Kvalitet - hvorfor investering i kvalitetsdekk kan lønne seg

Som med alle dekk, kan det være fristende å velge et billigere alternativ, men dette kan føre til dårligere ytelse og kortere levetid. Investering i kvalitetsdekk kan betale seg på lang sikt ved å gi bedre kjøreopplevelse, lengre levetid og bedre sikkerhet på veien. 
 
På grunn av de spesielle behovene er det viktig å velge spesialiserte elbil-dekk for å optimalisere kjøreopplevelsen og ytelsen på elbilen din. Tenk gjennom din kjøring og hvilke behov du har til dekkene dine. Hos Super Dekk Service kan vi hjelpe deg med å velge riktige dekk til din elbil, slik at du kan få mest mulig ut av kjøretøyet ditt. Vårt team av eksperter kan hjelpe deg med å velge dekk som passer dine behov og budsjett, og sørge for at du får høy kvalitet og pålitelighet. Besøk oss i dag for å få mer informasjon om vårt brede utvalg av elbil-dekk og tjenester. 
 
Se vårt utvalg av dekk her