Søk dekkstørrelse

/
R

 

Kom trygt frem med gode dekk

Juni, juli og august ble i 2022 rekordmåneder for ulykker på norske veier. Totalt omkom 47 personer, 18 flere enn året før.Sommerens dødelige tall

Sommeren er her og mange skal ut på veiene for å reise, feriere og besøke famile og venner. Da gjelder det å
være godt forberedt. Nye sommerdekk er en enkel måte å øke sikkerheten og kjørekomforten i sommermånedene, slik at du kommer trygt frem i sommer.

Sommeren er en tid for ferie og avslapning, men desverre også for ulykker på veien. Ifølge en statistikk gjort av Statens Vegvesen, var over 50% av alle trafikkulykker i 2022 fordelt på sommermånedene juni, juli og august. Til sammen
var det 47 mennesker som omkom i disse månedene, noe som er en økning på 18 personer fra året før.
Dette er en dyster statistikk som vi ønsker å være med på å senke denne sommeren.
Det er derfor viktig å ta alle nødvendige forholdsregler for å sikre en trygg kjøretur.

Bedre veigrep og kortere stopplengde

Sommerdekk er spesialdesignet for bedre veigrep og kortere stopplengde både på tørr og våt vei.
De har et annet mønster og gummiblanding enn vinterdekk, noe som gir dem bedre ytelse på sommerveier. Det er også viktig å forstå forskjellen på nye sommerdekk og gamle, slitte sommerdekk når det gjelder sikkerhet og ytelse.

Gamle og slitte sommerdekk mister gradvis sitt veigrep og bremseevne grunnet slitasje og aldring på gummimaterialet.

Mønsterdybden reduseres, noe som fører til redusert vannplaningsegenskaper og generelt dårligere ytelse på våte veier. I tillegg kan aldring og eksponering for sollys føre til at gummiens elastisitet og fleksibilitet svekkes.
Dette reduserer dekkets evne til å tilpasse seg veioverflaten og holde kontakten med veien. Vi anbefaler å sjekke dekkenes tilstand regelmessig og erstatte dem når det er nødvnendig for å sikre en trygg og behagelig kjøreopplevelse.
Er du usikker på dine gamle sommerdekk kan du svinge innom en Super Dekk Service forhandler for å få de sjekket.

Ta forhåndsregler

At bilen er i forskriftsmessig stand med gode dekk gjør utgangspunktet for at turen skal gå bra mye bedre, men det er også viktig at du som sjåfør tar forhåndsregler. Senk farten i uoversiktlige områder og på veier du ikke kjenner godt. Det er ingenting å spare på å kjøre litt for fort, om det betyr at du ikke klarer å stoppe i tide før en hindring.

Din lokale dekkforhandler i hele Skandinavia

Med et stort nettverk av forhandlere over hele landet, er Super Dekk et naturlig valg for å finne dine nye sommerdekk. Med 165 forhandlere i Norge, og nærmere 400 Super Dekk Service avdelinger i Skandinavia vil du alltid finne en fagperson i nærheten. Våre eksperter kan hjelpe deg med å velge de riktige dekkene for din bil, samt utføre service, sjekk og bytte av dekk. Å investere i nye sommerdekk er en enkel måte å sikre at du og din familie kommertrygt frem i sommer. Bytt til nye sommerdekk og nyt en tryggere og mer komfortabel kjøretur i de kommende månedene.

Besøk en Super Dekk Service forhandler i dag for å finne de perfekte dekkene til din bil og få profesjonell hjelp med å bytte dem.

Vi er her, for deg som ikke tar sjanser. Finn din nærmeste forhandler her