Søk dekkstørrelse

/
R

 

Valg av riktige vinterdekk lønner seg alltid

Det går faktisk an å spare penger på rett valg av vinterdekk, men å kjøpe billigst mulig er ikke nødvendigvis veien å gå.


Kulda er på vei innover landet, og snart vil ulikt vinterføre kle veiene fra nord til sør. Nå er det på tide å vurdere dekkene dine, og kanskje til og med gå til innkjøp av noen nye. Her er det lett å bli fristet av såkalte gode tilbud, men pass på hva du ender opp med å kjøre på. Det første tilbudet du kommer over trenger ikke være det beste – ei heller det mest lønnsomme.
 

Hastverk er lastverk, men unngå kø

Å finne nye dekk kan fort ta lenger tid enn planlagt dersom du ikke vet hvor du skal starte. I tillegg er det en stor prosess rundt det å få byttet hjulene på bilen din fra sommerdekk til vinterdekk. Når det kommer til å sko bilen riktig bør du vurdere mulighetene dine nøye før du tar det siste valget. Velger du det første og beste for å spare tid vil dette kunne gå utover lommeboken, enten umiddelbart eller over tid. Ikke ta forhastede valg når det kommer til vinterdekkene. Sammenlign ulike modeller før du faller til ro med det beste valget for nettopp din bil. På den måten kan du sikre dekk som varer lenger og samarbeider godt med bilmodellen de sitter på.
 
Skal du få hjelp til å montere dekkene er det derimot smart å være ute i god tid. Når uværet er her og veiene har blitt glatte vil som regel alle bileiere rette nesen mot sine dekkforhandlere. Dette kan føre til lange køer – og i verste fall må du la bilen bli stående hjemme noen dager før du har fått byttet dekk. Det er verken økonomisk å måtte finne andre fremkomstmidler som kanskje tar lenger tid, når du allerede har bil – og det er hvert fall ikke lønnsomt å måtte bli hjemme fra arbeidet fordi du ikke kommer deg frem.  
 

Hold deg til seriøse aktører

Det finnes useriøse aktører i alle bransjer, også blant dekkforhandlere. Pass derfor på at du har gjort research hos de du kjøper dekk av. Virker noe for godt eller billig til å være sant, er det som regel tilfellet.
 
Når du kjører av sted med de nye dekkene dine bør du også være oppmerksom på eventuell risting i rattet – kjører du ikke over grus eller annet ujevnt underlag skal det nemlig ikke riste. Dersom du opplever ubehagelig kjøring når du svinger ut fra forhandleren bør du ikke være redd for å snu og spørre om dette. Risting i rattet fra bilen når omlag 60 kilometer i timen kan indikere at dekkene er dårlig avbalansert. 
 
En god dekkforhandler vil alltid gi kunden de beste dekkene til deres bil. Dette vil i det lange løp være mer økonomisk gunstig enn billige dekk som ofte må skiftes fra en useriøs aktør. Det samme gjelder monteringen. Velg heller dekkmontering fra noen som kan sakene sine, heller enn å risikere at et hjul spretter av i stor fart og skader både bilen din og deg.

Legg til rette for kjøreforholdene for å spare penger

Den norske vinteren er uforutsigbar store deler av sesongen, og landet har mye ulikt vær å by på. Vinterdekkene dine kommer til å være avgjørende for sikkerheten på veien. Har du feil type vinterdekk kan du risikere å gjøre skade på bilen, ende opp bom fast et sted hvor du vil ha behov for berging, eller om alt går galt skade deg selv og andre bilister. Ulykker på veien kan fort bli kostbart, så for å unngå dette bør du passe på å velge riktig type vinterdekk.
 
Du bør alltid sjekke hvilken type dekkdimensjoner som er anbefalt din bil av produsentene selv. Denne informasjonen kan du finne frem til i vognkortet ditt. Ta med deg denne informasjonen til dekkforhandleren din, slik at du kan få tilbud på ulike modeller som dekker bilens behov. En god investering i rett type vinterdekk kan absolutt lønne seg i det lange løp.
 

Lavere kostnad med lenger levetid

Det sier seg selv at jo lenger du kan kjøre uten å måtte kjøpe nye dekk, desto lavere blir kostnaden forbundet med dekkutgifter. Kjøper du vinterdekk som holder i flere sesonger vil det ikke bare bli billigere i lengden, det vil også ta mye mindre tid og energi for deg å bytte mellom sommerdekk og vinterdekk.
 
Dårlige dekk er ikke bare kostbart for din lommebok i lengden, de har også ofte en negativ innvirkning på miljøet. Modeller av lav kvalitet har ofte en større rullemotstand, noe som vil påvirke behov for drivstoff (også kostbart) og CO2-utslipp på grunn av dette. La deg derfor ikke friste av det første tilbudet du kommer over, men se på kvaliteten til dekkene du skal kjøpe. Det finnes absolutt fantastiske varianter i en lavere prisklasse enn de dyreste dekkene, og de kan til og med være bedre i flere tilfeller. Usikker på hvordan du skal velge rett? Har du behov for god veiledning i kjøpsprosessen kan du alltids kontakte din lokale Super Dekk Service forhandler for litt hjelp og ekspertise.