Søk dekkstørrelse

/
R

 

Piggdekk eller piggfritt?

Når vinteren banker på døren og veiene blir glatte, er det på tide å sko bilen riktig for forholdene. Men hva bør du velge, piggfrie eller piggdekk? Hva er forskjellene, og hvilke dekk passer best til dine kjøreforhold?


Hvordan velge riktige dekk for din kjøring

Piggdekk, som navnet antyder, har metallpigger innfelt i dekkene. Disse piggene gir ekstra grep på isete og glatte veier, noe som kan være til stor fordel i områder med mye is og snø. 

 

På den andre siden har vi piggfrie dekk, også kjent som friksjonsdekk. Disse dekkene har ikke metallpigger, men er utformet med en spesiell gummiblanding og dekkmønster for å optimalisere grep på isete og snødekte veier. De gir bedre komfort, lavere støy og vibrasjoner, og skader ikke veioverflaten slik piggdekk kan gjøre. 

 

Hvilke dekk passer hvor? 

Når det kommer til valget mellom piggdekk og piggfrie dekk, avhenger det stort sett av dine kjøreforhold og personlige preferanser, og hvor mye du kjører. Dersom du kjører lange distanser, kan slitasje på dekket bli en relevant faktor å vurdere. Piggdekk kan ha en tendens til å slites raskere på bar asfalt, mens piggfrie dekk kan tilby en jevnere slitasje under forskjellige forhold.

 

Piggdekk er generelt bedre egnet for områder med mye is og snø. De gir overlegen trekkraft på isete veier og bedre bremsing under ekstreme vinterforhold. Men de kan være støyende og bidra til veislitasje. 

 

Piggfrie dekk, derimot, er et godt valg hvis du bor i et område med mindre ekstreme vinterforhold, eller i urbane områder hvor veiene ofte er ryddet for snø og is.

 

Hvordan velge riktige dekk? 

Når det kommer til å velge de riktige dekkene, er det viktig å vurdere dine kjøreforhold, kjørestil og personlige preferanser. Tenk på hvor og hvordan du kjører; er veiene ofte isete eller snødekte, eller er de ofte rene og tørrere? Foretrekker du komfort over ytelse? Er du usikker på hva du bør velge, kan du komme innom din lokale Super Dekk Service forhandler, så hjelper vi deg. 

 

 Din lokale Super Dekk Service forhandler 

Uansett hva dine dekk behov måtte være, har vi i Super Dekk Service et bredt utvalg av både piggdekk og piggfrie dekk. Våre erfarne forhandlere er alltid klare til å hjelpe deg med å velge riktige dekk for din bil, basert på dine kjøreforhold og preferanser. 

 

Her kan du få profesjonell hjelp til å velge dekk som passer perfekt til din bil og dine kjøreforhold. Vi tar sikkerhet på høyeste alvor, og ser frem til å hjelpe deg med og gjøre din vinterkjøring sikrere og mer komfortabel. 

Finn din nærmeste Super Dekk Service forhandler her