Søk dekkstørrelse

/
R

 

Beregn bedre tid - Din sikkerhet på vinterveiene

Vinteren kommer med sitt eget sett av utfordringer for bilister. Iskalde temperaturer, snø, is og dyr i veiene kan skape kaos på veiene og føre til potensielt farlige situasjoner. For å navigere trygt på vinterveiene, er nøkkelen å beregne bedre tid, samt å kjøre etter forholdene. Med det mener vi at det er essensielt å tillate mer tid for dine reiser, uansett om det er for en kort tur til butikken, pendling til jobben, langtur, eller rett og slett bedre tid før et veikryss. Å kjøre i høy hastighet på isete og snødekte veier øker bremselengden din betydelig.

 

Planlegg turen

Videre handler det ikke bare om å tillate seg ekstra tid for å stoppe, men også å beregne mer tid for hele turen. Værforhold kan endre seg raskt her til lands, og det du antok var en rask 30- minutters kjøretur kan lett bli en time eller mer under ekstreme vinterforhold. Så, før du legger ut på en tur, sjekk værmeldingen og værforhold, og planlegg kjøringen deretter. 

 

Det kan være frustrerende å komme sent til dine avtaler, men husk at det er bedre å komme trygt frem enn å ta unødvendige sjanser på glatte veier. Din sikkerhet og sikkerheten til andre trafikanter skal alltid være høyeste prioritet. 

 

På tur til fjellet? Kjør etter forholdene

Det er ingen hemmelighet at vi nordmenn gleder oss til å tilbringe tid på fjellet eller hytta i vinter. Men det er viktig å huske at disse utfluktene også krever ekstra forsiktighet og forberedelse, spesielt på sen- høsten og vinteren. 

 

Vinterveier, spesielt i fjellområdene, kan være spesielt utfordrende med bratte bakker, smale spor og plutselige værskifter. Derfor er det spesielt viktig å kjøre etter forholdene og beregne litt ekstra tid. Hastighet er ikke din venn på snødekte og isete veier. Selv om det kan være fristende å prøve å “slå tiden” til fjellet eller hytta, vil det å redusere hastigheten øke din sikkerhet og redusere risikoen for ulykker. 

 

Husk at å ankomme trygt til hytta eller fjellet alltid skal være det ultimate målet, uansett hvor ivrig du er etter å starte vinterferien. 

 

Optimal bilsikkerhet hos Super Dekk Service