Søk dekkstørrelse

/
R

 

FIAMM Startbatteri - Holder deg i gang gjennom vinteren

Vinteren har sneket seg inn, og med den kommer de kalde morgenene som kan sette bilens batteri på prøve. Da blir alle bileiere minnet på viktigheten av å ta vare på bilens hjerte - startbatteriet, spesielt i den kaldeste tiden av året.

Det er ingen tvil om at vinteren krever ekstra omtanke for bilens batteri. Med temperaturer som synker, påvirkes batteriets ytelse. Derfor er det essensielt å være oppmerksom på hvordan du kan sikre at startbatteriet gjør jobben sin gjennom vintermånedene.

 

Lading er nøkkelen

 

Før du monterer et nytt batteri, er det viktig å sørge for at det er fulladet. Selv om dette kan virke som en selvfølge, er det et trinn som noen ganger blir oversett. Et fulladet batteri vil gi en bedre startytelse og kanskje viktigst av alt, forlenge batteriets levetid.

 

Vinterutfordringer for batteriet

 

En rekke faktorer kan sette ekstra press på bilens batteri i vintermånedene. Dieselvarmere, oppvarmede seter, ratt og hyppig kortkjøring er alle bidragsytere til å tømme batteriets krefter. Ved bruk av en dieselvarmer, er det viktig å være oppmerksom på at fyringstiden ikke bør være lenger enn den påfølgende kjøreturen. Det er også anbefalt å la motoren gå i minst 10 minutter etter bruk av dieselvarmeren. Dette vil tillate at dieselbrenneren rengjøres og at batteriet får muligheten til å lade seg opp igjen. 

 

Tips for å bevare batteriets levetid

 

For å sikre en pålitelig start på den kalde vintermorgener, er det noen enkle trinn bileiere kan følge:

  1. Regelmessig vedlikehold: Sjekk batteriets tilstand i ny og ne, spesielt før vinteren inntreffer. Rengjør eventuelle korrosjonsspor og sørg for at terminalene er stramme og rene.

  2. Reduser belastningen: Unngå unødvendig bruk av oppvarmingsfunksjoner når de ikke er nødvendige. Slå av oppvarmede seter og ratt når bilen er varm nok.

  3. Langkjøring: Det er ikke alltid lett å unngå de korte turene, men hvis mulig kan det være lurt å forsøke og legge inn lengre kjøreturer for å gi batteriet en sjanse til å lade opp skikkelig.

 

FIAMM startbatteri - din pålitelige partner

 

For å sikre en pålitelig start gjennom hele vinteren, er FIAMM startbatteri den ideelle løsningen. FIAMMs batterier er kjent for sin pålitelighet og høye ytelse, spesielt under krevende forhold som vinteren kan medbringe. Med riktig vedlikehold og omtanke vil et FIAMM startbatteri være den trofaste følgesvennen som holder bilen i gang når temperaturene synker. 

 

Som bilentusiaster vet vi alle at bilens batteri er dens livsnerve. Ved å gi riktig oppmerksomhet og omsorg, kan vi sikre at bilen står rustet mot vinterens utfordringer. 

 

La ikke kulden stanse deg - hold bilen i gang med startbatteri fra FIAMM.